Sve više srpskih turista u Grčkoj

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jul.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više srpskih turista u Grčkoj

BEOGRAD - Za razliku od građana iz zemalja Evropske unije, koji gotovo masovno otkazuju aranžmane na destinacijama gde veruju da mogu imati probleme, Srbi očigledno nisu uplašeni ni zbog nemira u Egiptu, terorističkih napada u Tunisu, kao ni zbog bankrota koji preti Grčkoj.

Turisti iz Srbije manje su nego drugi spremni da menjaju svoje planove za leto. To potvrđuje podatak iz turističkih agencija, koje kažu da nijedan otkaz ugovorenog aranžmana nije zabeležen poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dana ni za jednu od trenutno "najrizičnijih" letnjih destinacija - Tunis, Egipat i Grčku.

Direktor Belvi travela Milan Lainović kaže za Danas da do sada nijedan aranžman za Grčku i Egipat nije otkazan. "Bukvalno nijedno putovanje nije otkazano. Čak se dešava to da je porastao buking za Grčku poslednjih sedam do 10 dana, verovatno zbog toga što su cene malo niže", napominje Lainović.

Belvi travel turistima iz Srbije nudi aranžmane na ostrvima, ali i u kontinentalnom delu ove zemlje i zasad nemaju nikakvih problema.

- Goriva ima, a prodavnice su snabdevene. Naročito je to slučaj sa ostrvima, tamo se nabavke završe do početka letnje sezone jer je kasnije sve komplikovanije, tako da su rafovi puni - tvrdi naš sagovornik. Jedini savet je, napominje Lainović, da se ponese keš jer na bankomatima ne može da se podigne više od 60 evra, iako to zvanično važi samo za kartice izdate u Grčkoj.

Nestabilna politička situacija, protesti, prevrati i nemiri u Egiptu već godinama traju, a najnovija dešavanja na Sinaju nisu uticala na srpske turiste da otkažu svoja letovanja. Lainović kaže da su sedište krize na sasvim drugom delu države, kao i da je stepen bezbednosti u rizortima u turističkim mestima na veoma visokom nivou.

Problema sa otkazima putovanja nisu imali ni u agenciji 1A travel, koja između ostalog najviše radi Egipat i Tursku. U ovoj agenciji tvrde za naš list da problema nema, da se putnici raspituju telefonom ili svraćaju u agenciju da se informišu o dešavanjima, ali otkaza nije bilo. Sva putovanja za Egipat su realizovana i kako napominju, zasad sve funkcioniše normalno.

I u Argus tursu su iznenađeni, jer ne samo da nije bilo otkaza već je u poslednje vreme sve više zainteresovanih, pre svega za Grčku. U toj agenciji kažu da se aranžmani poslednjih dana odvijaju kao i ranije, nema teškoća, a snabdevanje životnim namirnicama i gorivom je najnormalnije. I u Travellandu, koji u svojoj ponudi ima sve tri pomenute destinacije, kažu da nije bilo otkaza.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.