Srpska JABUKA kreće PUTEM SVILE: Otvoreno novo tržište za izvoz ove VOĆKE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska JABUKA kreće PUTEM SVILE: Otvoreno novo tržište za izvoz ove VOĆKE!

Stvari će ove godine u poljoprivredi biti ekstremno dobre

Jabuka iz Srbije uskoro bi mogla da se nađe na tržištu Indije, koje je posle Rusije, drugo u svetu po ceni koju plaća za to voće, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i naveo da su pregovori o izvozu voća u Indiju završeni.

Pročitajte i:

- Najviše insistiramo na jabuci, jer je to drugo tržište na svetu po ceni koje plaća našu jabuku. Na primer, Rusi plaćaju od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 55 do 60 evrocenti kilogram jabuke, Indijci od 45 do 50, a u EU od 20 do 25 evrocenti - rekao je Nedimović.

Naveo je da Srbija tako otvara novo tržište za jabuku.

- Spremamo se za trenutak kada možda na ruskom trižištu bude manja potražnja zbog njihove sopstvene proizvodnje. Stvari će ove godine u poljoprivredi, što se tiče BDP, biti ekstremno dobre - uveren je ministar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.