Srbija i Iran parafirale sporazum, letovi posle 27 godina

Izvor: B92, 21.Jun.2018, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Iran parafirale sporazum, letovi posle 27 godina

"Srbija je zemlja koja radi na povezivanju, a kad zemlje nisu fizički blizu, nema važnije stvari za povezivanje od vazdušnog saobraćaja".

Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i iranski ministar rudarstva i trgovine Mohamad Šariatmadari potpisali su Sporazum o vazdušnom saobraćaju između dve zemlje kao okvir za direktne letove koji su obnovljeni posle 27 godina, saopšteno je iz vlade Srbije.

"Srbija je zemlja koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radi na povezivanju, a kad zemlje nisu fizički blizu, nema važnije stvari za povezivanje od vazdušnog saobraćaja. Danas smo potpisali novi, moderan sporazum o vazdušnom saobraćaju, koji će biti okvir za odvijanje saobraćaja i direktne letove između dve zemlje koji su nedavno obnovljeni posle 27 godina, kao i za komercijalnu saradnju Er Srbije i Iran era", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, "dobre saobraćajne veze su osnov i za unapređenje odnosa u svim drugim oblastima", pre svega privredi, kulturi i turizmu.

Sporazum je potpisan u okviru 15. zasedanja Mešovite komisije za trgovinu Srbije i Irana, koje je održano u Palati Srbija u Beogradu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.