Srbi sklopili odličan biznis sa Rusima: Kreće isporuka

Izvor: B92, 26.Sep.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sklopili odličan biznis sa Rusima: Kreće isporuka

Beograd -- Na Međunarodnom sajmu hrane u Moskvi prehrambene kompanije iz Srbije su ugovorile nove izvozne poslove vrednosti veće od 10 miliona evra.

Najavljeno je da će ovih dana početi prve isporuke robe iz Srbije na rusko tržište, saopštila je Privredna komora Srbije.

Na sajmu hrane u Moskvi, od 17. do 20. septembra, predstavilo se 13 kompanija iz Srbije.

Ruski uvoznici su zainteresovani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << voće i povrće, mesne prerađevine, mlečne proizvode, sokove i dodatke za hranu.

Srpski izvoznici očekuju postizanje dogovora nadležnih institucija Srbije i Rusije o sertifikaciji proizvoda za rusko tržište, navodi se u saopštenju PKS.

Izvoz iz Srbije u Rusiju koja je treći trgovinski partner Srbije, ;u prvoj polovini ove godine je iznosio je 546,6 miliona dolara, što je 16,17 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

U tom sektoru izvoz većinom čine sveže jabuke (56 miliona dolara), sir (18,8 miliona dolara), jagode (17,7 miliona dolara), ostalo smrznuto voće (11,5 miliona dolara), trešnje i višnje (8,3 miliona dolara), breskve i nektarine (7,8 miliona dolara), vino (pet miliona dolara), maline, čokolade i vafli (3,4 miliona dolara), kupine (3,4 miliona dolara), smrznuta boranija (2,4 miliona dolara), sokovi (2,2 miliona dolara) i brusnice (2 miliona dolara).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.