Spremaju se na ključni korak, privlače i podmornicom

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremaju se na ključni korak, privlače i podmornicom

London -- Aston Martin, proizvođač omiljenog automobila Džejmsa Bonda, saopštio je da će možda prvi put prodati svoje akcije na berzi.

Kompanija na taj način želi da privuče svoje kupce proširenom listom proizvoda, uključujući sedane, sportska teretna vozila, pa i podmornice.

Kompanija je saopštila da će prodati najmanje 25 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akcija ako se odluči za inicijalnu javnu ponudu na Londonskoj berzi. Detalji će biti objavljeni 20. septembra.

Aston Martin je saopštio da je profit u prvoj polovini godine bez poreza bio 20,8 miliona funti (22,9 miliona evra) u odnosu na 20,3 miliona funti u istom periodu prošle godine.

"Direktor Endi Palmer rekao je da potencijalna inicijalna javna ponuda "predstavlja ključni korak u istoriji kompanije".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Aston Martin" namerava da proda najmanje 25 odsto akcija na Londonskoj berzi

Izvor: Blic, 29.Avg.2018

Proizvođač omiljenog sportskog automobila Džemsa Bonda, "Aston Martin", najavio je mogućnost prodaje akcija, što bi bio prvi put, jer kompanija želi da privuče bogatije kupce s proširenim proizvodnim asortimanom koji obuhvata limuzine, SUV vozila, pa čak i podmornice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.