Šok uživo: Objavila rat, pocepala nagodbu VIDEO

Izvor: B92, 21.Dec.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok uživo: Objavila rat, pocepala nagodbu VIDEO

Zagreb -- Dan nakon što je vanredni poverenik za Agrokor Ante Ramljak objavio plan za rešavanje pitanja dugova dobavljačima, usledio je žestok šamar.

Članica Veća poverilaca Agrokora Marica Vidaković pocepala je pred novinarima dokument o nacrtu strukture nagodbe koju im je ponudila vanredna uprava Agrokora.

Nakon višesatnog sastanka Udruženja dobavljača Agrokora i vaanredne uprave koncerna, Vidakovićeva je novinarima izjavila da je savetnički tim Agrokora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << juče predstavio Privremenom veću poverilaca nacrt strukture nagodbe, ali da oni o njemu nisu glasali. Kako je navela, danas je bila prva prezentacija tog nacrta jednom skupu poverilaca, a to su dobavljači.

"Ono što smo apsolutno danas mi iz toga videli je da to nije smer koji smo spremni podržati, pa ću ja ilustrativno reći što mislim o nacrtu nagodbe, a mislim ovo", rekla je Vidakovićeva i pred novinarima pocepala tekst nacrta.

"To će biti stav dobavljača", dodala je.

Poručila je da će "neko na popravni" i to za dane praznika i dodala kako ne važi uvek poslovica da se dobro dobrim vraća.

"Gospoda verovatno neće imati ugodne praznike, bar ne što se tiče dobavljača", rekla je Vidakovićeva.

Kaže da su dobavljači vrlo jasno komunicirali svoje stavove, i pre otvaranja procesa vanredne uprave te objavila da će poslati poruku svim učesnicima u tom procesu da će znati zaštititi interese hrvatskih dobavljača, jer se štićenjem njihovih interesa štiti hrvatska ekonomija.

"Za to ćemo tražiti one koji su naša interesna koalicija, a to ste i vi", rekla je Vidakovićeva novinarima.

Na pitanje što konkretno smeta dobavljačima, rekla je da je način na koji je danas prezentiran nacrt nagodbe stavlja u neravnopravni položaj poverioce Agrokora odnosno poverioce Jamnice, Konzuma, Leda, Tiska i ostalih kompanija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Agrokorovi dobavljači ne prihvataju predloženu nagodbu

Izvor: Beta, 21.Dec.2017

Članica Privremenog veća poverilaca Agrokora i prokurista kompanije Kraš Marica Vidaković pocepala je danas pred novinarima dokument o nacrtu nagodbe u Agrokoru koja je im je danas predstavljena na sastanku s vanrednom upravom posrnulog koncerna."Ono što smo danas iz toga videli jeste da to nije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.