Sirija: Rusija dovršava povlačenje za dva do tri dana

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Mar.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Rusija dovršava povlačenje za dva do tri dana

MOSKVA - Rusija će dovršiti povlačenje većeg dijela svojeg kontingenta iz Sirije, po naredbi predsjednika Vladimira Putina, za "dva do tri dana", objavio je u četvrtak zapovjednik ruskih zračnih snaga Viktor Bondarev.

"Mislim da će sve biti ubrzo gotovo. Za dva do tri dana okončat ćemo misiju" koju su naredili Vladimir Putin i ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << obrane Sergej Šojgu, kazao je general Bondarev dnevniku Komsomolskaja pravda.

Radi se o povlačenju aviona i helikoptera, dodao je on, odbijajući navesti koliko se letjelica vraća u Rusiju a koliko ih ostaje raspoređeno u Siriji. Rusija je rasporedila pedesetak zrakoplova i helikoptera u Siriji koji su izveli tisuće zračnih napada.

Rusija, međutim, ostavlja neke sustave i ljude na licu mjesta, posebno u zračnoj bazi Hmeimim, radi nadzora prekida vatre koji je stupio na snagu 27. veljače, te radi nastavka udara na "terorističke ciljeve" u Siriji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je priopćio da je oružanim snagama dao naputak da počnu s povlačenjem iz Sirije, pet mjeseci nakon naredbe o pokretanju vojne operacije u cilju potpore ruskom savezniku, sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu.

Putin je na sastanku u Kremlju s ministrima obrane i vanjskih poslova kazao da su ruske vojne snage u Siriji uvelike ispunile svoje ciljeve te je odlučio pojačati napore svoje diplomacije glede postizanja mirovnog sporazuma.

Moskva je u utorak objavila da su njezini vojnici počeli povlačenje.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.