Sertić: Do maja rešenje za 17 strateških preduzeća

Izvor: RTS, 02.Nov.2015, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Do maja rešenje za 17 strateških preduzeća

Ministar privrede Željko Sertić rekao je da je Vlada Srbije na dobrom putu da do maja sledeće godine reši status 17 strateških preduzeća, čiji je rok za privatizaciju produžen.
Pred početak zvaničnih pregovora srpske delegacije sa MMF-om u NBS, Željko Sertić je istakao da se nada da će završiti sve što je planirano, pošto su se, kako je rekao, obavezali da će do kraja godine završiti sa sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preduzeća, od onih 17 za koje su definisali zaštitu do maja sledeće godine. Dodaje da su na dobrom putu da to urade.

Upitan da li je moguće pomeranje rokova i prioriteta, Sertić je rekao da neće tražiti nijedan dan za odlaganje obaveza koje su preuzeli.
Govoreći o današnjem sastanku sa MMF-om, ministar privrede je naglasio da očekuje da čuje sve njihove primedbe, ali i da "mi argumentovano obrazložimo šta smo uradili u prethodnom periodu".
"Važno je da se razgovori održavaju upravo na tri meseca, najgore je kada su šumovi u komunikaciji, jer se vrlo često u javnosti objašnjava nešto što u realnom životu nije tako, tako da sa njima na ovakvim sastancima na nabolji način razjasnimo sve podatke", rekao je ministar.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Od MMF ne tražimo ni dan odlaganja"

Izvor: B92, 02.Nov.2015

Ministar privrede Željko Sertić kaže da je vlada na dobrom putu da do maja 2016. reši status 17 strateških preduzeća čiji je rok za privatizaciju produžen..."Nadam se da ćemo sve završiti što je planirano. Obavezali smo se da ćemo do kraja godine da završimo sa sedam preduzeća od onih 17...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.