Ruski gas iz Bugarske ka Srbiji kreće gasovodom „Turski tok“ 31. maja

Izvor: Vostok.rs, 12.Dec.2019, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski gas iz Bugarske ka Srbiji kreće gasovodom „Turski tok“ 31. maja

Ruski ambasador u Bugarskoj Anatolij Makarov je kazao da mu je bugarski premijer Bojko Borisov obećao da će ruski gas iz Bugarske u Srbiju krenuti gasovodom „Turski tok“ 31. maja sledeće godine.
„Pitao sam ga direktno: ’Gospodine Borisov, kada će ruski gas iz Bugarske krenuti u Srbiju?‘. On je odgovorio: ’Trideset i prvog maja‘. Ja kažem: ’Trideset i prvog maja? Dobro, onda ću tako javiti u Moskvu‘“, rekao je Makarov, prenose RIA Novosti. Ranije je predsednik Vladimir Putin kritikovao Bugarsku da oteže sa izgradnjom svog dela „Turskog toka“. Borisov je nakon toga objasnio da izgradnja ide u skladu sa zahtevima EU i pozvao Putina da lično prekontroliše izgradnju.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.