Izvor: 011vodič.com, 12.Dec.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska ambasada: Nadamo se da će Bugarska realizovati „Turski tok“ u roku

Ruski ambasador u Bugarskoj Anatolij Makarov izjavio je da se nada da će gasovod „Turski tok“ na teritoriji Bugarske biti pušten u rad u zadatom roku.

Bugarska, objašnjava Makarov, jeste prikočila sa projektom na samom početku, ali mu je premijer Bojko Borisov potom lično saopštio zbog čega se to dogodilo.
„Do kočenja je došlo jer je bilo neophodno da se strogo >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << poštuju sve procedure u skladu sa evropskim zakonodavstvom. Sada su sve te formalnosti rešene, tako da se nadamo da će izgradnja biti realizovana u roku“, istakao je ambasador.
Makarov je objasnio i da će prva faza izgradnje gasovoda, kojim će se „plavi energent“ slati do Srbije, krenuti do kraja maja 2020. godine.
Celokupan projekat bi trebalo da bude gotov u maju 2021. godine.

The post Ruska ambasada: Nadamo se da će Bugarska realizovati „Turski tok“ u roku appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

KONAČNO OBJAVLJENO KADA ĆE POTEĆI GAS KROZ TURSKI TOK: Ovog datuma će energent ući u Srbiju

Izvor: Kurir, 12.Dec.2019

Ambasador Rusije u Bugarskoj Anatolij Makarov izjavio je da mu je bugarski premijer Bojko Borisov obećao da će ruski gas iz Bugarske u Srbiju, gasovodom „Turski tok“, krenuti 31. maja 2020.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.