Ruska vlada predstavila plan: Oporavak ekonomije u 500 koraka

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 19:05

Ruska vlada predstavila plan: Oporavak ekonomije u 500 koraka

Moskva -- Ruska vlada predstavila je plan oporavka ekonomije zbog pandemije koronavirusa, koji se sastoji iz devet celina i predviđa 500 najrazličitijih koraka.

Kako je rekao premijer Mihail Mišustin, celokupni plan po pitanju oporavka ruske ekonomije neophodno je sprovesti u delo do kraja 2021. godine.

"Glavni cilj ovog plana je da se poveća prihod građana Ruske Federacije, da se smanji nezaposlenost, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se osigura stabilni rast ekonomije zahvaljujući implementacije najsavremenijih tipova tehnologije, kao i da se iskoriste svi potencijali tržišta rada", rekao je on, prenosi Sputnjik.

Mišustin je takođe naglasio da je neophodno razviti potencijal izvoza, ali i da se aktivno radi na zameni uvoza domaćom proizvodnjom.

Prethodno je predsednik Rusije Vladimir Putin poručio da se pripremi nacionalni plan oporavka ekonomije koja je pretrpela gubitke zbog uvođenja ograničavajućih mera zbog širenja koronavirusa.

Prema nalogu ruskog predsednika, vlada Rusije imala je rok do 1. juna da predstavi ovaj plan.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.