Boing ukida više od 12.000 radnih mjesta

Izvor: Capital.ba, 28.Maj.2020, 08:34

Boing ukida više od 12.000 radnih mjesta

NJUJORK – Američki proizvođač aviona “Boing” saopštio je da će u SAD ukinuti više od 12.000 radnih mjesta u sklopu planova za restrukturu poslovanja nakon pandemije virusa korona. “Boing” je, takođe objavio da planira “nekoliko hiljada otpuštanja” u narednim mjesecima, ali nije precizirano gdje će se to desiti. Kompanija je u aprilu objavila da će od ukupno 160.000 radnika širom svijeta do kraja godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << otpustiti deset odsto. “Boing” je istakao da je odobreno 5.520 dobrovoljnih otkaza za radnike u SAD. Kompanija je, takođe objavila da će tokom sedmice obavijestiti još 6.770 radnika o prinudnim otkazima. Pandemija virusa korona pogoršala je krizu u kompaniji u kojoj je model “Boing 737 Maks” prizemljen prošle godine nakon dvije avionske nesreće. Srna Чланак Boing ukida više od 12.000 radnih mjesta се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Italiji pola miliona radnika ostaje bez posla zbog koronavirusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020

U Italiji će tokom 2020. godine oko 500.000 ljudi izgubiti posao zbog krize sa virusom kovid-19, a stopa zaposlenosti u toj zemlji iz perioda pre pandemije vratiće se na isti nivo tek 2023, procena je italijanske nacionalne agencije za politike aktivnog tržišta rada ANPAL...Od oko pola miliona radnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.