Radna grupa: Nije prodato  30 odsto akcija Telekoma

Izvor: S media, 02.Maj.2011, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna grupa: Nije prodato 30 odsto akcija "Telekoma"

Spekulacije koje su se pojavile u medijima o tome da je 30 odsto "Telekoma Srbija" prodato "Telekomu Austrija" za 840 miliona evra apsolutno nisu tačne, saopštila je Radna grupa Vlade Srbije zadužena za prodaju dela akcija "Telekoma Srbija".

Kako se navodi u saopštenju, Vlada Srbije i njena radna grupa za praćenje i koordinaciju u vezi sa prodajom dela akcija "Telekoma Srbije" pravovremeno su javnost obaveštavale o svakom koraku koji je preduzet >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u procesu prodaje 31 odsto akcija "Telekoma Srbija" čiji je vlasnik Republika Srbija i 20 odsto čiji je vlasnik grčka telekomunikaciona kompanije OTE.

Telekomu Austrija sutra ističe rok za poboljšanje ponude

Matićeva: Dobićemo avansno profit za 15 godina

Vlada odgovara na pitanja o "Telekomu"

Minimalna utvrdjena cena ispod koje se neće prodavati 51 odsto akcija "Telekoma Srbija" je 1,4 milijardu evra.

"Podsećamo da je Telekomu Austrija, na njihov zahtev, a u skladu sa uslovima iz tenderske dokumentacije, dat dodatni rok od 15 dana za poboljšanje ponude, koji ističe 3. maja odnosno 4. maja, kada je prvi radni dan nakon prvomajskih praznika", navodi se u saopštenju.

Nakon toga, Vlada Srbije će razmotriti ponudu i obavestiti gradjane o konačnoj odluci o prodaji dela akcija "Telekoma Srbija", saopštila je Radna grupa Vlade Srbije.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.