Izvor: RTS, 08.Apr.2021, 12:19

Potpisan ugovor sa "Štadlerom" o nabavci brzih vozova

Ugovor o nabavci tri elektro-motorna voza za brzine od 200 kilometara na sat potpisali su ministar saobraćaja Tomislav Momirović i direktor prodaje za Centralnu i Istočnu Evropu kompanije "Štadler" Željko Davidović.
Vozovi će saobraćati na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad, koju trenutno rade ruski i kineski partneri, sa domaćim podoizvođačima.
Kako je ranije najavljeno, pruga će biti završena do kraja godine, nakon čega sledi testiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << brze pruge i vozova, dok će građani početkom naredne godine moći da putuju novim i modernim vozovima.
Traženi rok isporuke prvog voza je kraj oktobra, a za dodatna dva do kraja 2021. godine. 
Očekivani garantni period za vozove je dve godine od operativnog prijema. 
Tražena dužina vozova je 100 metara sa minimalno 300 sedišta, podnim i grejanjem preko bočnih zidova, a navedeno je da moraju imati toplotnu i zvučnu izolaciju, LED osvetljenje, toalete i za osobe manje pokretne, barove za tople napitke, vaj-faj sistem rezervacije sedišta, sisteme za zvučna i video obaveštenja.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid, pomoćnik ministra za železnicki sektor Anita Dimoski, v. d. direktor Srbija Voz Jugoslav Jović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

200 kilometara na sat: Potpisan ugovor - brzi vozovi stižu u Srbiju

Izvor: B92, 08.Apr.2021

Građani Srbije uskoro će se voziti brzim vozovima...Naime, ugovor o nabavci tri elektro-motorna voza za brzine od 200 kilometara na sat potpisali su danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor prodaje za Centralnu i Istočnu Evropu kompanije Štadler...

Nastavak na B92...

U Srbiju do kraja godine stižu tri Štadlerova voza za prugu Beograd - Novi Sad

Izvor: Radio 021, 08.Apr.2021

Ugovor o nabavci tri elektro-motorna voza za brzine od 200 kilometara na sat potpisali su danas ministar građevinarstva Tomislav Momirović i direktor prodaje za Centralnu i Istočnu Evropu kompanije Štadler Željko Davidović...Ovi vozovi saobraćaće na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad, koju trenutno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.