200 kilometara na sat: Potpisan ugovor - brzi vozovi stižu u Srbiju

Izvor: B92, 08.Apr.2021, 12:18

200 kilometara na sat: Potpisan ugovor - brzi vozovi stižu u Srbiju

Građani Srbije uskoro će se voziti brzim vozovima.

Naime, ugovor o nabavci tri elektro-motorna voza za brzine od 200 kilometara na sat potpisali su danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor prodaje za Centralnu i Istočnu Evropu kompanije Štadler Željko Davidović.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid, pomoćnik ministra za železnicki sektor Anita Dimoski, v.d. direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija Voz Jugoslav Jović.

Vozovi će saobraćati na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad, koju trenutno rade ruski i kineski partneri, sa domaćim podizvođačima.

Kako je ranije najavljeno, građani će početkom naredne godine moći da putuju novim i modernim vozovima.

Podsetimo, prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ovaj potez vozom će se prelaziti za pola sata i po ceni od 1.000 dinara.

Takođe, početkom ove godine ministar Momirović kazao je da će pruga od Beograda do Novog Sada, kao prioritetan projekat, biti završena do kraja 2021, a da će do tada, putem tendera, biti nabavljeni i brzi vozovi - oni koji mogu da idu pomenutih 200 kilometara na čas.

"Prve brze vozove Štadler očekujemo do kraja godine, a testiranje same brze pruge za saobraćaj po završetku njenih radova traje okvirno do dva meseca", rekao nedavno ministar Momirović za naš portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.