Porošenko potpisao zakon o uvođenju sankcija Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2015, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko potpisao zakon o uvođenju sankcija Rusiji

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko danas je potpisao zakon koji ukrajinskoj Vladi omogućava da uvede ekonomske sankcije protiv Rusije, kao odgovor na odluku Moskve o zoni slobodne trgovine i proizvodnom embargu, saopšteno je na sajtu ukrajinskog parlamenta.

Ministarstvo za ekonomski razvoj Ukrajine predložilo je vladi te zemlje da obustavi dejstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zone slobodne trgovine s Rusijom u okviru Zajednice nezavisnih država i da uvede embargo na niz ruskih proizvoda, prenosi Sputnjik.

Predlog tog ministarstva je da 2. januara bude obustavljen sporazum o zoni slobodne trgovine s Rusijom, a da od 10. januara stupi na snagu zabrana na uvoz određenih proizvoda iz Rusije.

Kako je ranije saopštio ruski premijer Dmitrij Medvedev, 1. januara Rusija radi zaštite svog tržišta uvodi akcize i proizvodni embargo Ukrajini, sličan onom koji deluje protiv zemalja koje su podržale antiruske sankcije.

Istovremeno, Državna duma Rusije je usvojila zakon o obustavi dejstva sporazuma o zoni slobodne trgovine s Ukrajinom, zaključenog u okviru Zajednice nezavisnih država.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.