Njemački automobilski sektor očekuje rekordnu proizvodnju u 2017.

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Nov.2017, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemački automobilski sektor očekuje rekordnu proizvodnju u 2017.

BERLIN - Njemački proizvođači automobila na putu su rekordne proizvodnje u ovoj godini, a očekuju i daljnji rast proizvodnje u 2018. godini, poduprt snažnom potražnjom u Aziji, objavilo je Njemačko udruženje automobilske industrije (VDA).

Proizvođači automobila, uključujući Volkswagen, Daimler i BMW, mogli bi "značajno" povećati proizvodnju u 2017. u odnosu na godinu ranije, na 5,6 do 5,7 milijuna vozila u Njemačkoj i na oko 10,8 milijuna u ostatku svijeta, kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je predsjednik toga udruženja Matthias Wissmann.

"Automobilski sektor jest i ostat će tržište rasta", poručio je Wissmann u utorak s konferencije posvećene automobilskoj industriji, posebno ističući zamah u Kini i Indiji.

"Sadašnje projekcije upućuju na zaključak da će 2018. također biti stabilna godina", dodao je čelnik VDA, ne ulazeći u pojedinosti.

Odvojeno je Wissmann kazao da očekuje da će potražnja u Njemačkoj za električnim automobilima pokazati značajniji rast tijekom iduće tri godine budući da njemački proizvođači automobila planiraju više nego utrostručiti svoju paletu modela vozila na baterijski pogon i 'plug-in' hibridnih vozila sa sadašnjih 30-ak na njih gotovo stotinu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Nemački automobilski sektor očekuje rekordnu proizvodnju u 2017.

Izvor: AutoBlog, 22.Nov.2017

Nemački proizvođači automobila su na putu rekordne proizvodnje u ovoj godini, a očekuju i daljnji rast proizvodnje u 2018. godini, zahvaljujući snažnoj potražnji u Aziji, objavilo je Nemačko udruženje automobilske industrije (VDA). Proizvođači automobila, uključujući Volkswagen, Daimler...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.