Nepremostiva prepreka - Amerikanci ih precrtali

Izvor: B92, 18.Apr.2017, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepremostiva prepreka - Amerikanci ih precrtali

Njujork -- Američka osiguravajuća kuća Fideliti & Garanti lajf poništila je dogovor o integraciji sa kineskom Anbang Inšurans grupom vredan 1,6 milijardi dolara.

"Utvrdili smo da više nije u najboljem interesu akcionara FGL-a da nastave transakciju sa Anbangom”, naveo je generalni direktor američke osiguravajuće kuće Kris Litlfild u saopštenju, prenosi agencija AFP.

Iz FGL-a su poručili da su otvoreni za dogovor sa nekim drugim, dodajući da je "niz kompanija" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izrazilo zainteresovanost, ali da su bili sprečeni da sklope drugi dogovor dok je sporazum sa Anbangom "bio živ".

Međutim, posle ovog poteza Fideliti "nema prema Anbangu dalje obaveze iz sporazuma o integraciji i može da uđe u alternativni dogovor".

Američki osiguravatelj nije naveo razlog poništavanja dogovora s Kinezima, ali prema izveštajima američkih poslovnih listova sporazum sa Anbangom je naišao na prepreke kod državnih regulatora.

Osnovan pre samo 13 godina, Anbang je izrastao iz domaćeg prodavca osiguranja imovine u moćnu kompaniju u sektoru finansijskih usluga, čije je ime privuklo pažnju u svetskim poslovnim krugovima kada je 2014. godine kupio njujorški legendarni hotel Valdorf Astoriju za rekordnih 1,95 milijardi dolara.

Anbang je takođe bio u trci za kupovinu za Starvud Hotels & Rizorts Vorldvajd sa ponudom vrednom 14 milijardi dolara, ali je izgubio tu utakmicu od Mariota, koji je postao vlasnik Starvuda, podseća francuska agencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.