Nastavlja se jačanje odnosa Brazila i Srbije posle izbora

Izvor: Blic, 31.Okt.2010, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se jačanje odnosa Brazila i Srbije posle izbora

"Posle izbora novog predsednika u današnjem drugom izbornom krugu, Brazil će sigurno nastaviti da održava prijateljske odnose sa Srbijom sa kojom vidno jača saradnju u poslednje vreme", izjavio je ambasador Brazila u Beogradu Dante Koeljo de Lima.

"U spoljnoj politici sam sasvim siguran da ćemo imati nastavak dobrih prijateljskih odnosa sa zemljama kao što je Srbija, a jačanje našeg odnosa je već vidljivo", kazao je ambasador De Lima u izjavi Tanjugu.

Ambasador >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je kao pokazatelj dobrih odnosa Brazila i Srbije posebno istakao prvu posetu ministra spoljnih poslova Brazila Selso Amorima Srbiji sredinom juna ove godine i ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića Brazilu poccetkom istog meseca, kao i poboljšanje saradnje između dve države na planu ekonomije i trgovine.

Ambasador De Lima je najavio i da će ministar odbrane Brazila Nelson Žobim doći u Beograd poslednje nedelje novembra, kao i da predsednik Srbije Boris Tadić, ima poziv brazilskog predsednika Luisa Injasija Lule da Silve, da posetiti najvechu latinoameričku državu na čelu poslovne delegacije

"To će umnogome doprineti otvaranju novih mogućnosti i identifikovanju novih oblasti saradnje," ocenio je brazilski ambasador.

Brazilski birači glasaju i u Srbiji

Komentarišući tok održavanja drugog kruga predsednicckih izbora, u okviru kojih brazilski birači prvi put mogu da glasaju i u Srbiji, budući da ih je registrovano 38, za osam više od potrebnog broja za organizovanje izbora, ambasador De Lima je kazao da se taj proces odvija veoma dobro i da sada glasa više ljudi nego u prvom krugu izbora.

Ambasador je posebno istakao zanimljiv slučaj jedne Brazilke iz Beograda od 96 godina, koja je danas glasala i tako "dala primer patriotizma".

U Brazilu je glasanje obavezno za osobe od 17 do 70 godina, dok osobe koje su mlađe, odnosno starije, mogu da glasaju ukoliko to žele.

U birački spisak je upisano oko 135 miliona Brazilaca, a pošto se glasanje obavlja elektronskim putem, prvi rezultati biće poznati već po zatvaranju biračkih mesta u 20 sati (23 sata po srednjoevropskom vremenu).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

De Lilma: Nastavlja se jačanje odnosa Brazila i Srbije posle izbora

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2010

Posle izbora novog predsednika u današnjem drugom izbornom krugu, Brazil će sigurno nastaviti da održava prijateljske odnose sa Srbijom sa kojom vidno jača saradnju u poslednje vreme, izjavio je ambasador Brazila u Beogradu Dante Koeljo de Lima..."U spoljnoj politici sam sasvim siguran da ćemo imati...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.