NBS kontroliše osiguravajuće kuće zbog lažnih provizija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2019, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS kontroliše osiguravajuće kuće zbog lažnih provizija

Narodna banka Srbije počela je da kontroliše osiguravajuće kuće i da proverava jesu li visinu provizija za tehnički pregled vozila sveli na dozvoljenih pet odsto, piše današnji Blic.

Kontrola je krenula pošto je utvrđeno da su mnoge osiguravajuće kuće vlasnicima tehničkih pregleda za prodaju polisa davali proviziju od 15, 20, pa čak i 30 procenata, navodi list.

NBS je potvrdila da je kontrola u toku, ali o utvrđenim činjenicama na terenu nisu u centralnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << banci hteli da govore, jer su to tajni podaci.

Osiguravajuće kuće su smanjenjem provizije koju dobijaju tehnički pregledi, značajno smanjili zaradu tehničkim pregledima, a oni su zbog toga povećali cene.

Trenutno nikakvim propisima nije određena minimalna i maksimalna cena tehničkog pregleda, piše Blic.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS kontroliše osiguravajuće kuće zbog provizija vlasnicima tehničkih pregleda

Izvor: Radio 021, 16.Mar.2019

Narodna banka Srbije počela je da kontroliše osiguravajuće kuće i da proverava jesu li visinu provizija vlasnicima tehničkih pregleda vozila sveli na dozvoljenih pet odsto...Kako piše Blic, kontrola je krenula pošto je utvrđeno da su mnoge osiguravajuće kuće vlasnicima tehničkih pregleda za...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.