Muškarcu porasle grudi: Džonson i Džonson mora da plati osam milijardi dolara odštete

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarcu porasle grudi: Džonson i Džonson mora da plati osam milijardi dolara odštete

Harrisburg -- Sud u Pensilvaniji presudio je da američki farmaceutski div Džonson i Džonson mora da plati osam milijardi dolara odštete.

Kazna je izrečena zbog toga što proizvođač nije upozorio da njihov antipsihotik može da dovede do rasta grudi kod muškaraca.

Nikolas Mari (26) tužio je Džonson i Džonson i njegovu kćerku-firmu Jansen zbog toga što su mu se zbog uzimanja leka risperdala povećale grudi, prenosi Al Džazira.

Kompanija je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ocenila da je odšteta "daleko nesrazmerna", s obzirom na to da je prvostepeni sud dodelio Mariju 680.000 dolara.

"Kompanija je uverena da će presuda pasti", kažu u kompaniji Džonson i Džonson i optužuju sud da odbrani nije dopustio da iznese ključne dolaze.

Kompanija je suočena s nizom tužbi u više američkih saveznih država jer nije na pravilan način upozorila na nuspojave risperdala, koji se prepisuje obolelima od šizofrenije i bipolarnog poremećaja.

Taj lek, koji je Agencija za hranu i lekove odobrila 1983. godine, prošle godine je zaradio 737 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.