Mihajlovićeva u Grdelici: Ovakva gradilišta želim da vidim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2017, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva u Grdelici: Ovakva gradilišta želim da vidim

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je prilikom vanredne kontrole dela Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri rekla da je zadovoljna tim gradilištem.

"Za razliku od gradilišta koja smo obišli proteklih dana, ovo je gradilište za koje mogu da kažem da sam njime zadovoljna.

Danas je subota, a ovde ima više od 200 radnika koji rade u dve smene, ovde je više od 100 mašina i zaista se radi kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << treba. Ovakva gradilišta želim da vidim širom Srbije. Na ovoj deonici radi kompanija iz Republike Srpske "Integral inženjering" i vrlo sam zadovoljna kako rade", istakla je Mihajlović.

Mihajlović je danas nastavila vanrednu kontrolu gradilišta po Srbiji obilaskom dela Koridora 10, deonice Grdelica-Caričina dolina u Grdeličkoj klisuri, na kojoj radove izvode firme iz Republike Srpske, zajedno sa šabačkim "Interkopom".

Ona je istakla da je ovde reč o najtežoj deonici Koridora 10 i to o onom jedinom preostalom delu koji se završava na našoj najvažnijoj saobraćajnici. Trenutno se radi na miniranju dela koji se naziva Momin kamen kako bi se zaštitila deonica auto-puta koja će ovuda da prođe.

"Zbog izuzetno teškog terena kroz Grdelicu ćemo imati nekoliko mostova i vijadukta kako bismo mogli da probijemo klisuru.

Do sada je izminirano i odneto oko 250.000 kubika kamena, koji neće biti uništen i bačen, već će biti iskorišćen za podlogu auto-puta, čime su ostvarene velike uštede. Kako sam saznala, samo jednog dana potrošeno je više od 20 tona eksploziva za miniranja.

Ono što sam tražila od izvođača jeste da posebnu pažnju obrate na bezbednost radnika i dobila sam uveravanja da će sve biti kako treba", rekla je Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka u Grdelici, evo šta je zatekla

Izvor: Mondo, 26.Avg.2017

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajalović danas je vanredno kontrolisala deo Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri...Foto: Tanjug/screenshot.."Za razliku od gradilišta koja smo obišli proteklih dana, ovo je gradilište za koje mogu da kažem...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.