Mekdonalds šokirao: Dok svi beže on ipak hrli

Izvor: B92, 08.Dec.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekdonalds šokirao: Dok svi beže on ipak hrli

Njujork -- Američki lanac Mekdonalds saopštio je da će svoje poresko sedište za najveći deo poslovanja koje se odvija van SAD, preseliti u Britaniju iz Luksemburga.

Ovakva odluka dolazi nakon što je Evropska komisija otvorila istragu povodom poreskih povlastica koje je ta kompanija dobila od Luksemburga.

Kako izveštava agencija "Blumberg", Mekdonalds će osnovati novu holding kompaniju sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja je u junu odlučila da napusti Evropsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uniju.

Nova kompanija biće zadužena za prikupljanje franšiznih naknada van SAD i ostvareni profit će biti oporezovan u skladu sa britanskim korporativnim porezima, saopsteno je iz te kompanije.

EU je otvorila istragu povodom poreskih aranžmana Mekdonaldsa i Luksemburga, nakon što je otkriveno da je ta kompanija pregovorala o još nižim poreskim stopama sa tom zemljom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU pritisla Mekdonalds zbog poreza, beže u London

Izvor: Mondo, 08.Dec.2016

Američki lanac brze hrane Mekdonalds saopštio je danas da će svoje poresko sedište za najveći deo poslovanja koje se odvija van SAD, preseliti u Britaniju iz Luksemburga...Foto: screenshot/youtube..Ovakva odluka doneta je nakon što je Evropska komisija otvorila istragu povodom poreskih povlastica...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.