Medvedev: Spremni smo za stvaranje novog tržišta

Izvor: Capital.ba, 15.Okt.2014, 06:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Spremni smo za stvaranje novog tržišta

MOSKVA, Rusija je spremna da formira nova tržišta za saradnju sa državama u azijsko-pacifičkom regionu, izjavio je juče ruski premijer Dmitrij Medvedev. „Rusija je država koja se nalazi u Evropi i Aziji. Želimo da ojačamo naše pozicije u azijsko-pacifičkom regionu. Spremni smo da učestvujemo u stvaranju novih tržišta i da pristupimo lancima za proizvodnju visokih tehnologija“, rekao je Medvedev na forumu Otvorenih investicija u Moskvi. Prema njegovim riječima, Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i Kina imaju veliki potencijal za saradnju, prenosi RIA „Novosti“. „Imamo tijesne veze sa Kinom u svim domenima, od kulture do humanitarnog sketora, energetike i industrije“, napomenuo je ruski premijer. On je naveo da je potrebno kreirati i promovisati inovacije da bi ostali konkurentni.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Medvedev: Obnova odnosa sa SAD nemoguća zbog restrikcija

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Okt.2014

MOSKVA - Američke sankcije ozbiljno su oštetile rusko-američke odnose i obnova bilateralnih odnosa je nemoguća dok su na snazi jednostrane restrikcije, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev...Ruski premijer je u intervjuu za mrežu Si-En-Bi-Si rekao da bilo kakvo resetovanje ili obnova odnosa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.