Mali za RTS: Istorijska poseta Putina

Izvor: RTS, 16.Jan.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali za RTS: Istorijska poseta Putina

Ministar finansija Siniša Mali rekao je za RTS da je predstojeća poseta ruskog predsednika Vladimira Putina istorijska i da s obzirom na to da se predsednik Aleksandar Vučić sa njim sastaje 14. put dovoljno govori o poverenju koje postoji.
Gostujući u Dnevniku RTS-a, Mali je rekao da spoljna trgovima između Rusije i Srbije raste iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine u godinu.

"Rusija je četvrti izvozni partner Srbije, takođe, i uvozni partner broj četiri", naveo je minitar Mali. 
Mali je najavio da će tokom Putinove posete biti potpisano više od 20 sporazuma, a jedan od tih sporazuma odnosi se na dalji nastavak modernizacije Železnica, kao i izgradnja dispečerskog centra.
Ministar je rekao da će biti potpisan i sporazum o skladištenju gasa u Banatskom dvoru, što za građane Srbije znači bezbedno snabdevanje gasom.
"Biće organizovan i digitalni dijalog. Osim energetske i infrastrukturne saradnje, Srbija nema razloga da ne produbi i saradnju u IT sektoru. U polju inovacija napraviće pravi bum", kaže Mali.
Kada je reč o pronalaženju strateškog partnera za "Pertohemiju", Mali je rekao da se trude da pronađu partnera. Prema njegovim rečima, postoji zainteresaovanast ruskih firmi, ali ima zainteresovanih i iz drugih država, pa će se videti šta će pokazati tender.
Mali je istakao da je ponosan što će predsedniku Vučiću, ruski predsednik dodeliti orden, ali da istovremeno to za sve znači i veliku obavezu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Putin rado viđen gost u hramu Svetog Save

Izvor: RTS, 16.Jan.2019

Veliku pažnju privlači dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina u Hram Svetog Save. Srpski i ruski predsednik zajedno će obići Hram na Vračaru, a očekuje se da će ih tamo dočekati veliki broj ljudi. Zato i američka Agencija AP ocenjuje da je ovo najvažnija tačka Putinovog boravka...

Nastavak na RTS...

Mali: Ruske firme zainteresovane za Petrohemiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jan.2019

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je danas da su za kupovinu Petrohemije iz Pančeva zainteresovane ruske firme, ali da ima potencijanih kupaca i iz drugih zemalja. On je za Radio televiziju Srbije rekao da se Vlada trudi da na tenderu pronađe strateškog partnera Petrohemiji. Komentarišući...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.