Predsednik Putin rado viđen gost u hramu Svetog Save

Izvor: RTS, 16.Jan.2019, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Putin rado viđen gost u hramu Svetog Save

Veliku pažnju privlači dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina u Hram Svetog Save. Srpski i ruski predsednik zajedno će obići Hram na Vračaru, a očekuje se da će ih tamo dočekati veliki broj ljudi. Zato i američka Agencija AP ocenjuje da je ovo najvažnija tačka Putinovog boravka u Srbiji i podseća da su mozaik na centralnoj kupoli Hrama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oslikali ruski umetnici, od novca koje je donirao Kremlj.
Starešina Hrama vladika Stefan rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je u Hramu svečano jer se obeležava 800 godina samostalnosti SPC i jer se ove godine planira zavšetak Hrama.

Kako je rekao, u Hramu sa velikom radošću očekuju ruskog predsednika koji je i prilikom prošle posete Beogradu posetio crkvu.
Vladika Stefan podseća da je na Putinovu inicijativu krenula pomoć ruske strane za ukrašavanje unutrašnjosti Hrama i da će mozaik biti jedinstven u svetu.
Napominje da će mozaik sasvim drugačije da izgleda kada se sve završi i kada se prilagodi rasveta, i da će tek onda da se vidi njegova lepota.
Kako kaže vladika Stefan, vlada je pomogla u završetku Hrama kao i ruska strana čiji su majstori došli da rade mozaik.
Govoreći o samoj poseti Vladimira Putina, vladika Stefan je istakao da je reč o rado viđenom gostu i da će biti prisutni patrijarh Irinej i predsednik Vučić.
"Očekujemo bratski i prijateljsksi susret", rekao je starešina Hrama Svetog Save.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetosavski hram sa velikom radošću očekuje Putina, predsednici postavljaju mozaik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2019

Starešina Hrama Svetog Save u Beogradu vladika Stefan rekao je da u Hramu sa velikom radošću očekuju ruskog predsednika Vladimira Putina koji sutra dolazi u posetu Srbiji...Vladika Stefan je za RTS istakao da je reč o rado viđenom gostu i da će biti prisutni patrijarh Irinej i predsednik Srbije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Добро пожаловать

Izvor: Mondo, 16.Jan.2019

Beograd je spreman za dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina. Glavne ulice kojima će se kretati ruski predsednik su okićene ruskim zastavama, a ulični prodavci nude veliki izbor suvenira sa Putinovim likom.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.