Makedonija nudi rešenje za spor oko uvoza brašna iz Srbije

Izvor: BKTV News, 06.Mar.2018, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija nudi rešenje za spor oko uvoza brašna iz Srbije

Kontrolne markice za brašno u pakovanjima do pet kilograma da se stavljaju u Srbiji, nudi Makedonija posle najave kontramera od strane ministra Ljajića.

Za Makedoniju je prihvatljivo da se kontrolne markice za brašno na malim pakovanjima i dalje stavljaju u Srbiji, a da se na velika pakovanja to radi u Makedoniji, izjavio je danas makedonski ministar poljoprivrede Ljupčo Nikolovski.

On je rekao da se u pregovorima sa Srbijom kao prihvatljivo rešenje ponudilo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << markice na uvozna pakovanja brašna od jedan, dva i pet kilograma stavljaju u Srbiji, a da se na ona od 25 i 50 kilograma to radi u Makedoniji, u  skladu sa novim makedonskim pravilnikom.

To je, kako je istakao Nikolovski, prihvatljivo rešenje za prevazilaženje problema sa uvozom brašna iz Srbije.

Povodom najave srpskog ministra trgovine Rasima Ljajića da će Srbija od sutra uvesti kontramere, Nikolovski je rekao da "ne zna šta Srbija najavljuje", ali da je u stalnom kontaktu i da se razgovori za pronalaženje rešenja nastavljaju.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.