Mađarska i Rusija produžile dogovor: Može i više

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 14:08

Mađarska i Rusija produžile dogovor: Može i više

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je danas tokom posete Moskvi da je njegova zemlja produžila ugovor s ruskim Gaspromom.

Prema tom ugovoru, Mađarska može da kupuje više gasa od Rusije nego što je određeno dugoročnim bilateralnim ugovorom.

Sijarto je rekao da ga je vicepremijer Rusije Aleksandar Novak uverio kako će gasovod Turski tok, kojim Rusija isporučuje gas Mađarskoj, nastaviti da radi neometano.

Sijarto je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takođe objavio da se mađarska naftna i gasna kompanija MOL složila da plati za tranzit nafte kroz Ukrajinu do Mađarske, prenosi Teletrejder.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Gasprom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mađarska sklapa nove energetske sporazume sa Rusijom

Izvor: Danas, 11.Apr.2023

Mađarska je danas potpisala nove sporazume kojima nastavlja da se snabdeva ruskim gasom, saopštio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.