Luka Vukovar i rumunjska Constantza potpisale sporazum o suradnji

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Jun.2015, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Vukovar i rumunjska Constantza potpisale sporazum o suradnji

VUKOVAR - Hrvatska dunavska Luka Vukovar i rumunjska dunavsko-crnomorska Luka Constantza svoju su desetgodišnju poslovnu suradnju okrunile u srijedu sporazumom o suradnji i razumijevanju kojega su u Vukovaru svečano potpisali direktor Luke Vukovar Tomislav Mihaljević i komercijalni direktor Luke Contantza Geogre Gabriel Visan.

"Sporazum je kruna dosadašnje suradnje, a nadam se da će se izlaskom Hrvatske iz gospodarske krize ta suradnja dodatno produbiti", izjavio je direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vukovarske Luke Tomislav Mihaljević posebno istaknuvši značaj Luke Constantza za sve robe koje dolaze u Hrvatsku, ali i značaj najvećega rumunjskog brodara, Grupe TTS, koji preferiraju Luku Vukovar kada dovoze robu za Hrvatsku ili BiH.

Govoreći o poslovanju Luke Vukovar, Mihaljević je naglasio da je ta tvrtka bez kreditnih zaduženja, stabilna i likvidna, no da promet od 2012. ponovno pada - 2012. je luka prekrcala 414.000 tona tereta, godinu potom 337.000 tona, a 2014. bilo je to 246.000 tona.

"Ove godine, nažalost, bilježimo dodatnih 10 posto pada u odnosu na prošlu godinu", dodao je Mihaljević te izrazio uvjerenje da bi, u drugoj polovici godine, porastom gospodarskih aktivnosti, Luka mogla bilježiti bolje poslovne rezultate.

Komercijalni direktor Luke Constantza George Gabriel Visan naglasio je da slične sporazume ta rumunjska luka ima s dvadesetak drugih europskih luka.

Constantza je, dodaje, dunavsko-crnomorska luka s 23.000 zaposlenih i preko 55 milijuna tona prekrcana tereta od čega se 12,5 milijuna tona odnosi na promet Dunavom, a ostalo na maritimni promet. To je luka koja povezuje Europu preko Dunava sa Crnim morem i cijelim svijetom te se hrvatskim gospodarstvenicima preko te rumunjske luke pružaju ogromne mogućnosti.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.