Ljajić: Od uvođenja taksi iz Srbije na Kosovo manje robe u vrednosti od 435 miliona evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2020, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Od uvođenja taksi iz Srbije na Kosovo manje robe u vrednosti od 435 miliona evra

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da je za 14 meseci trajanja taksi, iz Srbije na teritoriju Kosova otpremljeno manje robe u vrednosti od 435 miliona evra u odnosu na isti period pre uvođenja taksi, pišu Večernje novosti.

"To znači da naša privreda dnevno gubi 1 milion i 39 hiljada evra", rekao je Ljajić.

Rekao je da je najviše izgubila prehrambena industrija, jer su srpske kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gotovo u potpunosti istisnute sa Kosova.

Ljajić je ocenio da se iz Prištine ne vidi ni minimum spremnosti za bilo koju vrstu kompormisa prilično dezavuše sam proces dijaloga.

"Međunaordna zajednica deluje kao da ne zna šta će sa sobom a kamoli da se ozbiljnije bavi rešavanjem kosovskog pitanja. A realno bez EU, Rusije, Kine, SAD teško je očekivati održivo rešenje za ovo pitanje", rekao je Ljajić.

Rekao je da smatra da će neka vrsta "Dejtona" biti potrebna kad god dođe kosovsko pitanje na dnevni red.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.