Letovi deceniju posle: Biće ovo uzbudljivo

Izvor: B92, 18.Dec.2018, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letovi deceniju posle: Biće ovo uzbudljivo

Britanska avio-kompanija Britiš ervejz (BA) je objavila da će u junu obnoviti letove za Pakistan.

To će se desiti deceniju nakon njihove suspenzije zbog terorističkog napada u hotelu Meriot u Islamabadu, kada je stradalo više desetina ljudi.

"Biće uzbudljivo ponovo leteti između Islamabada i Hitroua", izjavio je Robert Vilijams, šef prodaje BA za azijsko-pacifički region i za Bliski istok, a prenosi agencija AP.

Ponovno uspostavljanje letova će, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima britanskog diplomate u Pakistanu Tomasa Drua, "pružiti poseban podstrek našim rastućim trgovinskim i investicionim vezama".

Iz avio-kompanije je saopšteno da će letovi biti obnovljeni 2. juna 2019. godine, da će se odvijati tri puta nedeljno i da su "karte u prodaji od danas".

Vlasti Pakistana su pozdravile najnoviju vest.

Kamion napunjen eksplozivom zaleteo se 20. septembra 2008. godine u sigurnosnu ogradu ispred ulaza u hotel Meriot u Islamabadu, kada je život izgubilo 54 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.