Kineski telekomunikacioni gigant gradi razvojni centar u komšiluku

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 18:27

Kineski telekomunikacioni gigant gradi razvojni centar u komšiluku

Budimpešta -- Kineski telekomunikacioni gigant Huavej izgradiće istraživački i razvojni centar u Budimpešti, izjavio je ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

Investicija, koja će doneti radna mesta za najmanje 100 mađarskih inženjera je treća Huavejova investicija u Mađarskoj, rekao je Sijarto, preneo je MTI.

Sijarto je rekao da je saradnja između Mađarske i Kine bolja nego ikad i dodao da investicija predstavlja prekretnicu u mađarskom otvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema istočnoj strategiji.

Novi centar fokusiraće se na veštačku inteligenciju, striming, obradu slike, tehnologije prenosa signala i izuzetno velike distributivne sisteme, istakao je Sijarto.

Razvojni projekat pružiće zemlji priliku da dodatno ojača ugled mađarskih inženjerskih veština, dodao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.