Japanski proizvođač lijeka za ebolu preuzima američki Kalon

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2014, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanski proizvođač lijeka za ebolu preuzima američki Kalon

TOKIO - Japanska kompanija Fudžifilm najavila je danas da će kupiti udio u američkoj farmaceutskoj kompaniji Kalon bioterapeutiks, u sklopu nastojanja da poveća zalihe eksperimentalnog lijeka za lijecčenje ebole kako bi se sprečilo širenje virusa.

"U okviru najavljene transakcije, Fudžifilm će preuzeti 49 odsto akcija u američkoj kompaniji, uz namjeru da je u budućnosti preuzme u cjelosti", navodi se u saopštenju japanske kompanije, ali se ne navode finansijski detalji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ugovora, prenosi agencija Frans pres.

Američki Kalon, osnovan 2011. godine, zapravo je proizvođač biofarmaceutskih proizvoda, i u stanju je da uspješno proizvodi vakcine protiv smrtonosnih patogena uključujući antraksa, navodi se u saopštenju Fudžifilma.

Japanska kompanija je prošle nedelje najavila da će povećati proizvodnju lijeka "avigan", koji je već dat nekolicini pacijenata koji su evakuisani iz ebolom pogodjenih zemalja Zapadne Afrike u Evropu. Iz kompanije je, takodje, saopšteno da posjeduju dovoljno lijekova "avigan" za liječenje 20.000 ljudi, kao i dovoljno aktivnih sastojaka tog lijeka za oko 300.000 tretmana.

Vlade Francuske i Gvineje najavile su da će sredinom novembra sprovesti klinička ispitivanja "avigana", a ukoliko bi se lijek pokazao efikasnim u borbi protiv virusa koji je do sada ubio skoro 5.000 ljudi, to bi značajno podiglo uticaj Fudžifilma u farmaceutskom sektoru.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina "priznala" i singapurski dolar

Izvor: GdeInvestirati.com, 27.Okt.2014

PEKING - Kina i Singapur počele su direktno trgovanje svojim valutama - juanom i singapurskim dolarom kao deo nastojanja Kine da promoviše međunarodnu upotrebu juana...Prema saopštenju kineskog operatera devizne berze, singapurski dolar je ubačen na platformu kineskog Sistema za trgovinu devizama...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Vodafon istražuje utaju poreza u španskoj filijali

Izvor: Capital.ba, 27.Okt.2014

LONDON, Britanski telekomunikacioni operater Vodafon saopštio je danas da istražuje navode o utaji poreza u nedavno kupljenoj španskoj filijali Ono. Potez dolazi nakon nedavnog pisanja španskog lista El Pais da kablovski operater Ono nije prijavio porez na dodatu vrijednost prije nego što ga je...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.