Novartis prodaje Australijancima proizvodnju vakcina protiv gripa

Izvor: Blic, 27.Okt.2014, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novartis prodaje Australijancima proizvodnju vakcina protiv gripa

Švajcarski farmaceutski gigant Novartis prodaće svoje aktivnosti u sektoru vakcina protiv gripa australijskoj kompaniji CSL za 275 miliona dolara (217 miliona evra) u okviru svoje strateške reorganizacije.

Transakcija, koju tek treba da odobri Agencija za zaštitu konkurentnosti, biće završena u drugoj polovini naredne godine, dodaje se u saopštenju koje prenosi francuski list Figaro.

Isti izvor navodi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Novartis još u aprilu najavio da će se ubuduće koncentrisati na svoja tri glavna segmenta: farmaciju, lekove koji se izdaju bez recepata i oftalmologiju, posle prodaje više drugih svojih proizvodnih delatnosti.

U skladu sa ovom najavom, Novartis je već ustupio britanskoj kući GlaksoSmitKlajn (GlaxoSmithKline) kompletan sektor vakcina, izuzev onih protiv gripa, za 7,1 milijardu dolara.

Ova švajcarska grupacija za poslednjih 30 godina prodala je blizu milijardu doza vakcina protiv gripa.

Sa svoje strane, australijski CSL poseduje iskustvo dugo više od 40 godina u proizvodnji vakcina protiv gripa i posluje u 27 zemalja, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Japanski proizvođač lijeka za ebolu preuzima američki Kalon

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2014

TOKIO - Japanska kompanija Fudžifilm najavila je danas da će kupiti udio u američkoj farmaceutskoj kompaniji Kalon bioterapeutiks, u sklopu nastojanja da poveća zalihe eksperimentalnog lijeka za lijecčenje ebole kako bi se sprečilo širenje virusa..."U okviru najavljene transakcije, Fudžifilm...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.