Japanski ministar za kibernetičku sigurnost: Nikad nisam koristio računalo

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Nov.2018, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanski ministar za kibernetičku sigurnost: Nikad nisam koristio računalo

TOKIO - Nedavno imenovani japanski ministar za kibernetičku sigurnost i Olimpijske igre rekao je u parlamentu da nikada u životu nije koristio računalo, iako je zadužen za to da ljetna olimpijada u Tokiju 2020. prođe bez kibernetičkih ugroza.

Premijer Shinzo Abe na ta je dva mjesta prošli >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << mjesec imenovao Yoshitaku Sakuradu (68), koji nikada prije nije imao položaj u vladi iako je 18 godina zastupnik.

Ministar je svoju izjavu o računalnoj nepismenosti izrekao u srijedu pred parlamentarnim odborom, kada ga je jedan od oporbenih zastupnika upitao zna li se služiti računalom.

"Uvijek sam određivao svojem osoblju i tajnicima da obavljaju takve vrste poslova. Ja nikad nisam koristio računalo", kazao je.

Sakurada je rekao da u opis njegovog radnog mjesta ide i "čvrsto zajamčiti kibernetičku sigurnost".

Upitan kako netko tko nema temeljne vještine baratanja računalom može biti zadužen za kibernetičku sigurnost, Sakurada je kazao da je uvjeren da neće biti nikakvih problema.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZA NEVERICU Japanski ministar za sajber bezbednost nikad NIJE KORISTIO KOMPJUTER

Izvor: Blic, 15.Nov.2018

Nedavno imenovani japanski ministar za sajber bezbednsot i Olimpijske igre rekao je u parlamentu da nikada u životu nije koristio kompjuter, iako je zadužen za to da letnje Olimpijske igre u Tokiju 2020. prođu bez sajbernapada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.