Jačanje supervizorskog i regulatornog okvira

Izvor: Beta, 23.Feb.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jačanje supervizorskog i regulatornog okvira

BEOGRAD, 23. februara 2015. (Beta) - Narodna banka Srbije (MBS) saopštila je u ponedeljak da će pokrenuti više inicijativa za jačanje supervizorskog i regulatornog okvira, unapredjenje okvira za rešavanje pitanja problematičnih banaka i pitanja visokog nivoa problematičnih kredita u sistemu.

NBS navodi da će se značajan deo programa odnositi na inicijativu sprovodjenja "posebnih dijagnostičkih ispitivanja banaka" koje posluju u Srbiji u saradnji s Medjunarodnim monetarnim fondom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << (MMF), koji danas treba da donese odluku o sklapanju trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom.

Način tog ispitivanja biće definisan u saradnji s MMF-om s fokusom na aspekt primene Medjunarodnih standarda finansijskog izveštavanja (MSFI) banaka, uključujući i promovisanje primene medjunarodnih standarda procena u postupku procena nepokretnosti.

Imajući u vidu značajno učešće problematičnih plasmana u bilansima banaka, od saradnje s MMF-om na proveri kvaliteta aktive baziranoj na jedinstvenoj metodologiji, s fokusom na MSFI i lokalnoj regulativi, očekuje se velika korist, navodi NBS.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

NBS: Jačanje supervizorskog i regulatornog okvira

Izvor: Blic, 23.Feb.2015

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da će pokrenuti više inicijativa za jačanje supervizorskog i regulatornog okvira, unapređenje okvira za rešavanje pitanja problematičnih banaka i pitanja visokog nivoa problematičnih kredita u sistemu...NBS navodi da će se značajan deo programa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.