Grčkim zapisima se opet veruje

Izvor: B92, 08.Apr.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčkim zapisima se opet veruje

Atina -- Grčka je pribavila 1,3 milijarde evra prodajom šestomesečnih državnih zapisa, uoči izlaska na tržište dugoročnih obveznica sa kog je isključena već 4 godine.

Kamatne stope na šestomesečne obligacije pale su na 3,01 sa 3,6 odsto iz prethodne slične aukcije održane u martu, navodi Agencija za upravljanje javnim dugom, a prenosi agencija Frans pres.

Grčki mediji spekulišu da li će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Atina ponuditi na prodaju petogodišnje obveznice u toku nedelje, u vreme očekivane posete nemačke kancelarke Angele Merkel, iako je grčki ministar finansija Janis Sturnaras juče poručio da nema žurbe i da će ta aukcija biti održana u junu.

Grčki troškovi zaduživanja na najnižem su nivou od 2010, kada je se ta zemlja našla na ivici bankrota, što ju je primoralo da zatraži finansijsku pomoć inostranih kreditora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF: Privredni rast evrozone 1,2 odsto u 2014, preti deflacija

Izvor: Blic, 08.Apr.2014

Ekonomija evrozone se oporavlja i ove godine će porasti 1,2 odsto, navodi se u najnovijoj ekonomskoj prognozi Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji, ipak, upozorava na opasnost od deflacije u evropskoj monetarnoj uniji. ..MMF je podigao ovogodišnju prognozu sa ranije očekivanih jedan odsto, dok...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.