GRAFIKA Šest vlada za 15 godina Srbiju zadužilo za 10 milijardi evra

Izvor: Blic, 09.Maj.2015, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAFIKA Šest vlada za 15 godina Srbiju zadužilo za 10 milijardi evra

Koja je od prethodnih vlada najviše zadužila Srbiju, o čemu je pre dva dana pisao “Blic”, juče je bilo jedno od omiljenih pitanja u prepucavanju stranaka na zasedanju Skupštine, ali i na društvenim mrežama.

Sve je započelo kada je poslanik DS Dragan Šutanovac izneo podatak da je Srbija trenutno dužna 25,4 milijarde dinara.

Tvrdnju je odmah demantovao ministar policije Nebojša Stefanović.

- To nije tačno. O tome koliko je za vreme vladavine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << DS sve bilo divno i fantastično govori 400.000 ljudi koji su ostali bez posla i investitori koji su otišli iz zemlje - rekao je juče u parlamentu Stefanović.

Na ovo su se zatim zapalile društvene mreže.

Čini se da je nogu povukao Zoran Živković tvitom “ko je razduživao, a ko zaduživao Srbiju” uz prikaz grafike iz teksta u “Blicu”. Raspravu na Tviteru nisu propustili ni administratori naloga DSS tvrdnjom da su jedino vlade te stranke smanjivale javni dug. Unakrsna paljba optužbi trajala je čitavog dana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.