Finansiranje deficita budžeta nakon uplate 400 miliona od NIS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2009, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansiranje deficita budžeta nakon uplate 400 miliona od NIS-a

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da je obezbeđeno finansiranje deficita budžeta i otplate javnog duga Srbije u ovoj godini nakon uplate 400 miliona evra za prodaju Naftne industrije Srbije (NIS).

"Mi smo zatvorili finansijsku konstrukciju za ovu godinu jer nam je trebalo milijardu evra da finansiramo deficit budžeta i otplatu javnog duga", kazao je on novinarima nakon dodele nagrada "Blic preduzetnik 2008".

Dinkić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je precizirao da je 300 miliona evra preneto iz prošle godine, 400 miliona evra je dobijeno sada za NIS, a Srbija ima još 300 miliona evra ugovorenih kreditnih aranžmana sa međunarodnim bankama koje bi trebalo da povuče.

Krajem prošle godine, naveo je, ratifikovan je veliki broj kredita i sada je tehnika povlačenja pitanje dana.

Dinkić je dodao da je, na primer, kredit Svetske banke od 40 miliona dolara za Rudarsko-topioničarski basen Bor aktivan i povlačenje tog novca će početi "ovih dana".

Dinkić koji je i ministar ekonomije Srbije, ocenio je da je povlačenje novca od međunarodnih kreditora bilo usporeno pošto sektori koji su za to odgovorni imaju lošu organizaciju poslovanja.

"Ponekad se odobri kredit za izgradnju nekog puta, ali ne postoji glavni plan ili nije izvršena eksproprijacija, a međunarodna banka neće da dozvoli da se povuku sredstva dok se to ne završi", kazao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Dovoljno novca u budžetu

Izvor: B92, 05.Feb.2009

Beograd -- U budžetu će biti dovoljno novca i za finansiranje deficita budžeta i za otplatu javnog duga, izjavio je potpredsednik vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić... Dinkić je u razgovoru sa novinarima ukazao da je bilo potrebno milijardu evra da se izfinansira i deficit budžeta i otplata...

Nastavak na B92...

DINKIĆ: Obezbeđeno finansiranje deficita budžeta za 2009. godinu

Izvor: Danas, 05.Feb.2009

Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade Srbije, izjavio je juče da je, posle uplate 400 miliona evra za kupovinu Naftne industrije Srbije, obezbeđeno finansiranje deficita budžeta i otplate javnog duga Srbije u ovoj godini. „Zatvorili smo finansijsku konstrukciju za ovu godinu, a trebalo je obezbediti...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.