Financial Times: Putin jača veze sa Srbijom u borbi za uticaj sa Zapadom

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Jan.2019, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Financial Times: Putin jača veze sa Srbijom u borbi za uticaj sa Zapadom

BEOGRAD - Ruski predsednik Vladimir Putin iskoristiće posetu Srbiji da istakne bliske veze dve zemlje, dok se pogoršavaju odnosi Beograda sa zapadnom Evropom, ocenjuje Financial Times.

Ruski predsednik preneće poruku da su SAD i druge zapadne zemlje "destabilišuće" snage koje pokušavaju da "ojačaju svoju dominaciju" na Balkanu, navodi londonski list.

Fajnenšl tajms prenosi da je Putin u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << srpskim provladinim listovima rekao da su u toku pregovori o sporazumu Srbije i Evroazijske ekonomske unije o slobodnoj trgovini što bi trebalo da se završi do kraja godine, kao i da je istakao istorijske veze Rusije i Srbije.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov optužio je EU da ima "kolonijalan stav" prema Srbiji, kao i da je tretman Srbije u EU "omalovažajući" prema Rusiji i uporedio to s odnosima EU prema Ukrajini pre ruske aneksije Krima 2014, navodi list.

Fajnenšl tajms navodi da Srbija više nego druge balkanske zemlje pokušava da ostane u dobrim odnosima i s Rusijom i sa Zapadom i da je Beograd odlučio da ne sledi politiku sankcija EU prema Rusiji.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.