Erdogan prvi strani lider koji je provirio u kabinu ruskog lovca Su-57

Izvor: B92, 27.Avg.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan prvi strani lider koji je provirio u kabinu ruskog lovca Su-57

Moskva -- Prvi strani lider koji je provirio u kabinu najnovijeg ruskog lovca Su-57 bio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, objavio je Sputnjik.

Ruski i turski predsednik posetili su otvaranje Međunarodnog sajma avijacije i kosmičkog istraživanja MAKS-2019 u moskovskom predgrađu Žukovski.

Tom prilikom Putin je pokazao gostu iz Turske kabinu višenamenskog lovca Su-57, piše Sputnjik.

Podsetimo, Erdogan se nalazi u jednodnevnoj poseti Rusiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde će razgovarati, pre svega, o situaciji u Siriji.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da će njegova zemlja povećati trgovinsku razmenu sa Rusijom sa 25 milijardi dolara na 100 milijardi.

Govoreći zajedno sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Moskvi, Erdogan je istakao da je izvoz Turske u oblasti odbrane i avijacije dostigao 2,8 milijardi dolara u 2018, kao i da će tehnološka saradnja produbiti veze sa Rusijom.

Prethodnih meseci, turska kupovina ruskog sistema S-400 izazvala je gnev zvaničnog Vašingtona. Američki predsednik Donald Tramp nedavno je pozvao senatore na razgovor o uvođenju sankcija Turskoj zbog tog poteza, zbog kojeg je zvanična Ankara već suspendovana iz programa proizvodnje aviona F-35.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PUTIN I ERDOGAN UZDRMALI NATO I SAD!  Turski predsednik prvi strani državnik koji je provirio u avion SU-57!

Izvor: RTV Pink, 27.Avg.2019

Prvi strani lider koji je provirio u kabinu najnovijeg ruskog lovca Su-57 bio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.