Er Srbija nosilac rasta avio-saobraćaja

Izvor: RTS, 20.Dec.2016, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Er Srbija" nosilac rasta avio-saobraćaja

Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu oboren je rekord od 4.776.164 putnika u ovoj godini, a nagradu je dobila mlada Natalija Kuzović koja je pošla na let "Er Srbije" Beograd – Amsterdam. Ovo je još jedna potvrda sve boljeg poslovanja naše vazdušne luke koja će i ove godine imati više putnika nego aerodromi u Zagrebu i Ljubljani zajedno. Ovom uspehu, kažu u aerodromu, najviše je doprinela "Er Srbija", koja sa više od 30 linija svakodnevno povezuje Beograd, Evropu, Aziju i od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ove godine Ameriku.
Ova godina biće zapamćena po brzom širenju avio-saobraćaja na našim prostorima. "Er Srbija" je nosilac rasta sa povećanjem prodaje karata i za 50 odsto. Broj putnika na aerodromu "Nikola Tesla" raste iz godine u godinu i već polovinom decembra ostvaren je apsolutno rekordan broj putnika za jednu godinu.

"Oboren je rekord od prošle godine, samim tim smo povećali broj od prošle godine od 4.776.164 putnika, koji je bio rekordan. Od danas brojimo povećanje u odnosu na prethodnu godinu i to je apsolutni rekord koji je aerodrom 'Nikola Tesla' do sada imao", ističe Miodrag Mirković, direktor marketinga aerodroma "Nikola Tesla". 
Agenti za prodaju karata kažu da tržište umereno raste od dva do pet odsto godišnje. Srbi se ne plaše terorizma, kupuju karte i za Istanbul i Hurgadu, ali i za prestonice u Evropi koje su eventualne mete terorističkih napada. Karte su pojeftinile za mnoge daleke destinacije poput Maldiva, Novog Zelanda i Amerike. Konkurencija je jaka i mnogi imaju promene cena na dnevnom, čak i na satnom nivou, jer niko ne želi da mu avioni idu poluprazni.
"Situacija je takva da dva odsto raste tržište, pet odsto raste otprilike naša prodaja, a udeo 'Er Srbije' u prodaji avionskih karata premašuje 50 odsto", navodi Igor Vranješević iz "Džambo travela".
Putnicima se savetuje da budu neprekidno na internetu kako bi što povoljnije kupili karte. Treba obratiti pažnju koliko košta karta kada se nosi samo ručni prtljag, a koliko kompletna usluga. Velike kompanije unele su novinu i na kraćim letovima do dva sata dratično su smanjile cene, ali i uslugu u avionu i tako se približile u proseku kartama kod niskobudžetnih kompanija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.