EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 10.Feb.2012, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

Grčki lideri sklopili su dogovor nakon nekoliko meseci pregovora oko smanjenja najniže mesečne plate za 22pc na 586 evra , broj državnih službenika smanjen je za 15000 i ukinuto je na desetine garantovanih provizija. Takodje je blizu postizanja i dogovor sa privatnim investitorima oko zamene 206 milijardi evra državnih obveznica za 30 milijardi evra u kešu plus 70 milijardi u novim obveznicama( sa manjom kamatom). Ove mere su preuzete da bi dovele grčke finansije u red i uvere Evropu da dozvoli drugu tranšu pomoći od 130 milijardi evra. 30 milijardi evra u kešu koji su obećani privatnim investitorima u stvari dolaze iz te pomoći. Sinoć je održan sastanak na je planirano da se odobre ove mere pre nego što dokument dodje u grčki parlament gde će biti zvanično ratifikovan. Premijer Irske Enda Kenny izjavio je da Irska neće tražiti otpis nacionalnog duga i da za sada plaća svoje dugove na vreme. U velikoj meri za olakšanje tereta duga pomoći će sredstva koja će biti dostupna kroz EFSF i ESM koja nisu bila dostupna kada je Irska pozajmljivala najveći deo iznosa novca za dokapitalizaciju banaka.
Tokom azijskog trgovanja EUR/USD je nastavio pad. Cena je je nastavila da oscilira iznad 38.2 % Fibonacci nivoa. Na jednočasovnom grafikonu MACD izlazi iz faze prekomerne kupovine dok RSI oscilira u silaznom trendu. Cena je nakon proboja gornje Bolindžer trake počela da se spušta i približava 38.2 % Fibonacci nivou. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija iznad ovog nivoa.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
LONG 1.32388 1.32636 1.32874

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Večernja analiza za 10.2.2012

Izvor: FXLider.com, 10.Feb.2012

Ministri finansija evro zone odbacili su kao nekompletan paket budžetskog smanjenja Grčke od 3.3 milijarde evra koji im je sinoć prezentovan u cilju dobijanja druge tranše pomoći od 130 milijarde evra. Ministar finansija Grčke vratio se u zemlju sa novim setom zahteva koji mora biti ispunjen...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.