EK: Bez carina na srpski čelik

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Okt.2017, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Bez carina na srpski čelik

BEOGRAD - Nove antidamping mere na uvoz čeličnih prizvoda iz Brazila, Irana, Rusije i Ukrajine u Evropsku uniju, koje je uvela Evropska komisija, ne odnose se na uvoz čelika iz Srbije, saopšteno je danas iz tog izvršnog organa EU.

Nakon istrage koju je sprovela Evropska komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na isporuke toplo valjanih čeličnih limova iz Brazila, Irana, Rusije i Ukrajine, plaćaće se takse od 17,6 do 96,5 evra po toni.

"Srpski uvoz u EU, iako je u početku bio deo istrage, nije uključen u konačnu regulativu, jer se njihov obim smatra zanemarljivim", navodi se u saopštenju Evropske komsije poslatom Tanjugu.

Dodaje se da je ova mera još jedna u nizu koje je EU preduzela da zaštiti "evropske preduzeća i industriju od nepoštenih trgovinskih praksi".

Cilj je, naglašavaju u Komisiji, da se osiguraju jednaki uslovi i lojalna konkurencija za evropske kompanije. Ova mera je 48 po redu kada je reč o antidamping i anti-subvencionim merama EU na proizvode od čelika.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija izuzeta od antidamping mjera

Izvor: Capital.ba, 06.Okt.2017

BEOGRAD, Evropska komisija potvrdila je danas zvanično da Srbija nije izvozila čelik ispod tržišnih cijena u evropske zemlje i izuzela je iz antidamping mjera Evropske unije. U izvještaju Evropske komisije navodi se da je Srbija zbog malog obima izvoza toplo valjanog čelika izuzeta iz istrage,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.