Izvor: Beta, 15.Sep.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD odobrila 100 miliona evra kredita Železnici Srbije

BEOGRAD, 15. septembra 2010. (Beta) - Javno preduzeće Železnice Srbije (ŽS) i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su u sredu u Beogradu ugovor o kreditu od 100 miliona evra za obnovu pruge na Koridoru 10 i za kupovinu električnih lokomotiva.

Ugovor su potpisali generalni direktor Železnica Srbije Milovan Marković i izvršni direktor za infrastrukturu EBRD Tomas Majer.

Za obnovu 112 kilometara magistralnih pruga i nabavku mehanizacije za održavanje, biće potrošeno 35 miliona evra, petnaestak lokomitiva koštaće 64 miliona evra, a milion evra je za pristupnu naknadu, rečeno je na konferenciji za novinare u ŽS.

Projekat će, kako je precizirano, biti završen do 1. maja 2014. godine. Kredit je dat sa četiri godine grejs perioda, sa rokom otplate od 15 godina, a kamata je euribor plus jedan odsto.

Marković je kazao da je želja da pruge budu bolje, vozovi lepši i da se poveća kvalitet usluge kako bi bili konkurentni u medjunarodnom saobraćaju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Železnice Srbije i Evropska banka potpisali ugovor o zajmu.

Izvor: TV Avala, 15.Sep.2010

100 miliona evra za rehabilitaciju pruge i kupovinu lokomotiva. Javno preduzeće "Železnice Srbije" i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su danas u Beogradu ugovor o zajmu u vrednosti sto miliona evra za rehabilitaciju 112 kilometara magistralnih pruga na raznim deonicama na Koridoru...

Nastavak na TV Avala...

Zajam EBRD od 100 miliona evra za Železnice Srbije

Izvor: Danas, 15.Sep.2010

Javno preduzeće Železnice Srbije i Evropska banka za obnovu i razvoj potpisali su juče ugovor o zajmu u vrednosti od sto miliona evra za rehabilitaciju 112 kilometara magistralnih pruga na raznim deonicama na Koridoru 10 i nabavku oko 15 najsavremenijih višesistemskih električnih lokomotiva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.