Đorđević otvorio Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi

Izvor: RTS, 05.Okt.2017, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević otvorio Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je 11. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi.
Zoran Đorđević je rekao da je sajam privrede bitan kako za celu Srbiju, Vojvodinu i opštinu Stara Pazova, tako i za sve preduzetnike, jer predstavlja idealnu priliku za dolazak potencijalnih investitora, ali i mogućnost da se oni koji ga posete međusobno upoznaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dogovore saradnju i unaprede svoje poslovanje, saopštilo je Ministarstvo.

"Najbitnije je da se organizuje više ovakvih sajmova, u različitim gradovima, jer bi to doprinelo razvijenosti cele Republike Srbije", naglasio je ministar i pohvalio predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića, na vrednom trudu i radu, što dokazuju rezultati o broju nezaposlenih u ovoj opštini.
Prema podacima RZS iz Ankete o radnoj snazi za 2. kvartal 2017. godine, naveo je on, anketna stopa nezaposlenosti nikad nije bila manja i iznosi 11,8 odsto, a rezultat je vrednog i napornog rada Vlade Srbije.
"Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji je kao predsednik Vlade Srbije postavio strategiju i smernice kako da se borimo za smanjenje nezaposlenosti, protiv sive ekonomije i rada na crno, danas ova Vlada ima ovakve rezultate", rekao je ministar Đorđević.
Prema njegovim rečima, Vlada, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i dalje će raditi na ekonomskom razvoju Srbije i višem standardu svih naših građana.
Cilj Regionalnog sajma privrede jeste upoznavanje sa novim zanatima i veštinama koji su u skladu sa današnjim vremenom i tehnologijama, što otvara mogućnost da se privredno okruženje osavremeni, a samim tim poveća učešće naših preduzetnika na sve većem i zahtevnijem tržištu.
Ovogodišnji Sajam privrede okupiće više od 100 izlagača među kojima će, pored privrednika iz naše zemlje, priliku imati da se predstave i izlagači iz država u okruženju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.