Direktorka MMF-a Vučiću: Čestitke, ali oprez!

Izvor: Mondo, 17.Sep.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka MMF-a Vučiću: Čestitke, ali oprez!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vašingtonu sa direktorkom MMF Kristin Lagard, koja je premijeru prenela da su rezultati Srbije bolji od očekivanog, a jedna od tema bilo je i povećanje plata i penzija.

Foto: Press služba Vlade Srbije

Podrška, čestitke, ohrabrenje, ali i oprez, osnovne su poruke Kristin Lagard upućene premijeru Vučiću i srpskoj Vladi.

Direktorka MMF-a je istakla da su rezultati bolji od očekivanog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali da je neophodno zadržati unutrašnji pritisak kako bi rezultati bili još bolji i kako bi oporavak srpske ekonomije bio potpun, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić je izjavio da Srbija mora da nastavi sa reformama jednakom snagom i energijom kao i do sada, jer posao još nije gotov.

"Direktorka Lagard pohvalila je naš rast i pozdravila ekonomski kurs srpske Vlade. MMF poštuje našu odgovornost", zaključio je Vučić.

Predsednik srpske vlade je rekao da je sa Lagardovom razgovarao i o povećanju plata i penzija, kao i da je zajednički zaključak da Srbija nesumnjivo ide napred, što će dogovor sa MMF-om i pokazati.

Vučić je naglasio da očekuje još bolje rezultate u 2016. i 2017. godini.

Foto: Twitter/Aleksandar Vučić

Premijer Srbije danas završava posetu SAD, a pre sastanka u MMF, on se sastao i sa generalnim sekretarom Organizacije američkih država Luisom Almagrom.

On je s njim razgovarao o trgovinskoj saradnji i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Vučić je istakao značaj velikog prijateljstva između Srbije i zemalja Latinske Amerike i naglasio da postoji prostor za jačanje trgovinske razmene.

“Spremni smo da učimo od vas i spremni smo da ozbiljnije radimo na pronalaženju načina da vašem tržištu predstavimo naše proizvode”, izjavio je premijer Vučić.

Generalni sekretar Almagro je rekao da Srbija ima velike prijatelje u zemljama Severne i Latinske Amerike, kao i Kariba, i dodao da je neophodno produbiti te veze i ojačati kontakte kako bi Organizacija američkih država mogla više da pomogne Srbiji.

“Moramo da nađemo potencijalna tržišta u našim zemljama koja bi za vas bila zanimljiva”, istakao je Almagro.

Organizacija američkih država okuplja 34 zemlje Severne i Latinske Amerike i Kariba, a Srbija u toj organizaciji ima status posmatrača.

Premijer Srbije danas završava posetu Sjedinjenim Američkim Državama.

On će tokom dana imati odvojene sastanke i sa direktorkom MMF Kristinom Lagard i zamenikom sekretara za trgovinu SAD Brusom Endrusom.

Vučić je tokom prethodna dva dana razgovarao sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom i državnim sekretarom Džonom Kerijem, imao je susrete sa kongresmenima i senatorima SAD, a na Institutu Brukings održao predavanje o budućnosti Srbije.

Vučić se sastao i sa predsednikom Svetske banke Džimom Kimom, a održao je i niz sastanaka sa predstavnicima vodećih američkih kompanija.

We need to improve trade exchange w/ countries in Latin&N.America and Caribbean.W/ President of OAS @Almagro_OEA2015pic.twitter.com/VJErpWJMnB

— Александар Вучић (@SerbianPM) September 17, 2015

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.