Vučić danas sa direktorkom MMF Kristin Lagard

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Sep.2015, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić danas sa direktorkom MMF Kristin Lagard

Premijer Srbije Aleksandar Vučić završava danas posetu Sjedinjenim Američkim Državama odvojenim susretima sa direktorkom MMF Kristinom Lagard i zamenikom sekretara za trgovinu SAD Brusom Endrusom.

Premijer će, takođe, razgovarati sa Generalnim sekretarom Organizacije američkih država Luisom Almagrom, navedeno je u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Vučić je u sredu razgovarao sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je posebno istakao izuzetne napore koje premijer i ostali ulažu u rešavanje izbegličke krize, a imao je i susrete sa kongresmenima i senatorima SAD, dok je na Institutu Brukings održao predavanje o budućnosti Srbije.

Prvog dana posete Vašingtonu premijer je razgovarao sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, koji je poručio da je uspeh Srbije veoma važan za SAD i da je Srbija ključna za stabilnost celog regiona Zapadnog Balkana.

Tokom trodnevne posete SAD, Vučić se sastao i sa potpredsednikom Saveta bezbednosti za Evropu i Centralnu Aziju Sirilom Milerom, kao i predsednikom Svetske banke Džimom Kimom, a održao je i niz sastanaka sa predstavnicima vodećih američkih kompanija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Jačati trgovinsku razmenu sa Latinskom Amerikom

Izvor: RTS, 17.Sep.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Vašingtonu sa generalnim sekretarom Organizacije američkih država Luisom Almagrom. . Aleksandar Vučić je na svom Tviter nalogu napisao da treba raditi na jačanju trgovinske...

Nastavak na RTS...

Vučić: Ohrabrenje SAD za reforme

Izvor: VOA, 18.Sep.2015, 00:01

Premijer Srbije Aleksandar Vučić završio je trodnevnu posetu Vašingtonu sastankom sa direktorkom MMF-a Kristin Lagard i razgovorima sa zamenikom američkog sekretara za trgovinu, Brusom Endrjuzom.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.