Bijela kuća: Nema konačne odluke o Siriji

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Apr.2018, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijela kuća: Nema konačne odluke o Siriji

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump se u četvrtak sastao sa svojim timom za nacionalnu sigurnost zbog stanja u Siriji, ali "nije donesena nikakva konačna odluka", rekla je Bijela kuća u priopćenju.

"Nastavljamo procjenjivati obavještajne podatke i razgovarati s našim >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << partnerima i saveznicima", stoji u priopćenju koje dodaje kako će Trump kasnije razgovarati s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i britanskom premijerkom Theresom May.

Trump je u četvrtak relativizirao vlastito ranije upozorenje na Twitteru o vojnom napadu na Siriju nakon navodnog kemijskog napada na civile kazavši da bi napad "mogao biti vrlo skoro ili uopće ne tako skoro".

"Nikad nisam rekao kada bi se dogodio taj napad na Siriju", napisao je Trump na Twitteru.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.