Beogradska berza: Obične akcije Komercijalne banke blizu julskog maksimuma

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Nov.2018, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Obične akcije Komercijalne banke blizu julskog maksimuma

BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su ojačali, obične akcije Komercijalne banke su se približile najvišem nivou u ovoj godini iz jula meseca, dok je investiciona aktivnost na tržištu akcija ostala slaba i poslednjeg trgovačkog dana u nedelji.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 8,3 miliona dinara (70,4 hiljade evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, porastao je za 0,7 odsto na 747,61 poen, i sedmicu završava s dobitkom od 0,6 posto, a BELEXline je ojačao >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za četvrtinu procenta na 1.569,48 poena, odnosno za 0,2 odsto u plusu na nedeljnom nivou.

Akcije Naftne industrije Srbije su na današnjem trgovanju imale najveći promet u iznosu od 6,6 miliona dinara, ali uz pad cene za 0,3 posto na 677 dinara u odnosu na prethodni dan.

Gornjomilanovački Metalac je bio gubitnik dana, oslabivši za 2,4 procenta na 2.001 dinar, a istrgovan je za 0,7 miliona dinara, dok je Aerodrom „Nikola Tesla" zaključio trgovanje u blagom porastu, na nivou od 1.710 dinara, uz realizaciju od 0,4 miliona dinara.

Vrednost akcija Energoprojekt holdinga povećala se za 0,8 procenata na 655 dinara, uz neveliko trgovanje.

Na čelu liste dobitnika dana bila je Komercijalna banka, čije su obične akcije skočile za 4,3 procenta na 2.190 dinara, približivši se ovogodišnjem rekordnom nivou od 2.198 dinara zabeleženom u julu, ali su ostvarile zanemarljiv promet.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 41,86 odsto, pri čemu u kupovini 2,31 procenat, a u prodaji 81,42 posto.

Na Berzi danas nije trgovano državnim obveznicama Republike Srbije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.